هایپالون CSM

لاستیک هایپالون csm
تاریخچه تولید هایپالون CSM
اولین بار در سال ۱۹۵۲ شرکت دوپونت موفق به تهیه لاستیک کلروسولفونیتد پلی اتیلن بنام تجاری هایپالون (Hypalon) شد.
مواد اولیه :
جهت تولید لاستیک هایپالون نیاز به پلیاتیلن با وزن مولکولی کم (حدود ۲۰۰۰۰)، گاز انیدرید سولفورو و کلر میباشد.
طرز تهیه :
پلیاتیلن با وزن مولکولی کم را در حلالی مانند تترا کلرور کربن حل کرده و سپس کلر و انیدرید سولفورو را وارد رآکتور مینمایند. میزان کلر و آنید رید سولفورو بستگی به خواص مورد نظر برای محصول دارد. معمولاً۳۰ درصدد کلر و ۵/۱ درصد گوگرد مصرف مینمایند. بطوریکه برای هر هفت اتم کربن یک اتم کلرو برای هر ۸۵ اتم کربن یک اتم گوگرد در پلیمر بوجود آید. محصول بدست آمده چسبنده بوده و باید ولکانیزه شود. برای ولکانیزه کردن کلرو سولفونیتد پلیاتیلن از اکسیدهای فلزی مانند لیتارژ و یا اکسید منیزیم در مجاورت مقدار کمی آب استفاده میکنند.
خواص لاستیک هایپالون CSM
مهم ترین خواص لاستیک هایپالون مقاومت شدید آن در برابر گرما، مواد شیمیایی، اوزون، اکسیژن و سایر اکسیدکنندههای قوی میباشد. لاستیک هایپالون بسیار باثبات بوده و خواص خود را در دماهای بالا حفظ میکند. رنگپذیریی لاستیک هایپالون و مقاومت آن در برابر شرایط جوی ، آتش و مواد خورنده نسبت به سایر لاستیکهای مصنوعی بهتر است.
کاربرد هایپالون CSM
کاربردهای لاستیک هایپالون بسیار متنوع است. جهت روکش شمع و سیمهای کویل وسایل نقلیه ، روکش پارچه و سیم ، روکش سقف، تهیه عایق و تهیه پتوهای ضدآتش، تهیه لوله و نوارهای نقاله برای انتقال مواد شیمیایی گرم، ساختت لباس و پاپوش ضد اتش،شیلنگ ها، قطعه های قالبی و غشاها،(دیافراگم) و بالاخره برای روکش سفید، دور لاستیک بکار میرود.در مورد قطعات خودرو به علت کارکرد قابل اطمینان پلی اتیلن کلره سولفونه استفاده از این لاستیک در زیر کاپوت ارزشمند است و به علت مقرون به صرفه بودن در کاربردهای دیگر زیر کاپوت شامل شیلنگ خنک کن روغن موتورو دنده، کابل ها و سیم کشی اصلی را تامین می کند.از دیگر کاربردهای خودرویی آن واشرهای مقاوم به حرارت و دویواره سفید تایرها است.
مشخصات ورق لاستیکی هایپالون CSM
مشخصات ورق لاستیکی هایپالون مطابق جدول زیر می باشد.

ورق هایپالون CSM