03132661552

ضربه گیر لاستیکی Damper

لرزه گیر / ضربه گیر لاستیکی Rubber vibration Damper

 

تولید انواع ضربه گیر لاستیکی Damper

ضربه گیر / لرزه گیرهای لاستیکی در انواع A,B,C,D  و E  همچنین لرزه گیرهای صنعتی تولید می شوند. ضربه گیر مورد استفاده در صنایع جهت گرفتن تنش و ارتعاش وارد شده از موتورهای برقی ، دیزلی ، بنزینی و همچنین جعبه دنده ها ی صنعتی و پمپ ها و نیز استفاده در سازه ها ، پل ها ، دکل ها برج ها جهت دریافت ارتعاشات و تنش ضربه گیرها اغلب به همراه فلز و لاستیک که در عملیات تولید به یکدیگر چسبانده می شوند ساخته می شوند.

ضربه گیر لرزه گیر لاستیکی

ضربه گیر لاستیکی

عملکرد ضربه گیر لاستیکی Damper

لرزه گیر لاستیکی از  لرزش و ارتعاش، وانتقال  فشار جلوگیری می کند و  سه کارکرد اصلی را شامل می شود ضد لرزه ، جذب ضربه و تکانهای سخت ، ایزوله کردن لرزه و ارتعاشات.

 

کنترل لرزش ها برای جلوگیری از  خرابی ماشین آلات

در ماشین آلاتی که در آنها  اصطحکاک زیادی وجود دارد و همچنین قطعات متحرک زیادی تعبیه شده است ضروری است که ارتعاشات کنترل شوند.قسمت های متحرک دستگاه در اثر لرزش و ضربه های ناشی از دستگاه به آسانی در معرض  آسیب دیدگی و شکشتگی قرار می گیرند و باعث ایجاد صداهایی شده و منجر به خرابی دستگاه می شود.

 

استفاده از لرزه گیرهای لاستیکی

لرزه گیرهای لاستیکی انرژی را جذب و با رها سازی انرژی به شکل های مختلف ارتعاشات را مهار می کند. به دلیل این ویژگی های ضربه گیری اغلب لرزه گیر یا ضربه گیرهای های لاستیکی برای مهار ارتعاشات و لرزشهای ناشی ماشین آلات و دستگاههای الکترونیکی به  کار می روند. کاربردهای محصولکاربردهای متنوعی  و زیادی وجود دارد که در آنها نیاز به تعادل در سطح بالایی است.کاربردهایی مثل DVD, CD-ROM  ، ماشین لباسشویی، واحدهای  صنعت اتومبیل   ناوبری و چند رسانه ایی، واحدهای مجهز به موتور، ماشین آلات دقیق همگی به این نوع لرزه گیری نیازمند هستند.کاهش، جذب و ایزوله کردن ارتعاشات و لرزه ها  راه حل اصلی این واحد ها می باشد.

 

ضربه گیر لاستیکی

انتخاب ضربه گیر لاستیکی Damper یا لرزه گیر لاستیکی

تاثیرگذاری لرزه گیر لاستیکی به فشار و تناوب ارتعاشات بستگی دارد بنابراین در انتخاب نوع لرزه گیرها توجه به این دو پارامتر اهمیت دارد تا بتوان نوع  لرزه گیر را مشخص کرد. می توان با دانستن وزن ماشین که لرزه گیر درآن استفاده خواهد شد ، تناوب و فرکانس ارتعاشات ( شامل تعداد چرخش در هر دقیقه) و تعداد پایه ها و میزانی که نیاز به لرزه گیری است نوع لرزه گیر را مشخص کرد.

  • انتخاب ضربه گیرها برای تجهیزات یا ماشین آلات چرخشی
  • انتخاب ضربه گیرها برای کاربرد در پانچها و پرسها
  • انتخاب ضربه گیرها برای ماشین آلات کارگاهی عمومی

 

طراحی ضربه گیر لاستیکی Damper

انتخاب مواد : برای کاهش، جدب و ایزوله سازی لرزه ها لازم است موادی انتخاب شوند که به پراکندگی انرژی کمک کند.پراکندگی انرژِی را می توان با  ضریب اتلاف اندازه گیری کرد.هر چقدر ضریب اتلاف بالاتر باشد پراکندگی انرژی بهتر صورت می پذیرد در نیجه باعث کاسته شدن و جذب و ایزوله شدن بهتتر لرزشها می شود.در جدول زیر لیستی از انواع لاستیک های مورد استفاده و ضریب اتلاف Loss Factor  هر یک ارایه شده است.

ضریب اتلاف

Unit: h

Rubbers Loss Factor
Styrene-Butadiene Rubbers (SBR) ۰٫۰۵~۰٫۱۵
Nature Rubbers (NR) لاستیک طبیعی ۰٫۰۱~۰٫۰۸
Chloroprene Rubbers (CR) کلروپرن ۰٫۰۳~۰٫۰۸
Isobutylene-Isoprene Rubbers (IIR)  لاستیک های ایزوبوتیل ایزو پرن ۰٫۰۵~۰٫۵
Silicone Rubbers (MQ) سیلیکون ۰٫۱۵~۰٫۲

 

جنس ضربه گیر لاستیکی Damper

تولید با مواد لاستیکی زیر:

  • نئوپرن / کلروپرن/ بای پرن
  • NR کائوچوی طبیعی
  • SBR
  • BR بوتادین رابر
  •  XNBR
  • نیتریل NBR

ضربه گیر لاستیکیDamper

ضربه گیر پل نئوپرن / بالشتک

ضربه گیر کلروپرن یا نئوپرن  در محل اتصال دو قطعه نصب می شود و وظیفه کنترل وخنثی کردن حرکات و نوسانات افقی ،عمودی و چرخشی و کمک به مفصل را درانواع سازه های بتونی وفولادی را برعهده دارد.ضربه گیرهای نئوپرن در ۲ نوع ساده و مسلح و در چندین تیپ ودر اشکال مختلفی از قبیل(ضربه گیر مستطیلی -ضربه گیرمربعی- ضربه گیر دایره ای) و در ابعاد مختلف ومتغیر قابل تولید است.ضربه گیر نئوپرن درای مقاوامت فشاری بالایی می باشد از همین رو در سازه های بتونی استفاده می شود ولی ازمقاومت کششی کمی برخورداری است و برای رفع این مشکل و افزایش مقاومت ضربه گیر الاستومری ورقهای فولادی به صورت موازی در الاستومر با فواصل معین به کار برده می شود.جهت جلوگیری از خرد شدن و تخریب سازه از ضربه گبر پل(نئوپرن)استفاده می شود که این ضربه گیرباعث کاهش هزینه های ناشی از تعمیر و باعث افزایش طول عمر سازه می گردد.

ضربه گیر نئوپرن از ضربه گبرهای نئوپرن در ۲ نوع الاستومر طبیعی ومصنوعی تولید می شود که نئوپرن هایی که با الاستومر طبیعی تولید می شوندNA یا Natural Elastomer می نامند.این ضربه گیر به دلیل استفاده از الاستومر طبیعی مقاومت کمتری نسبت به نوع مصنوعی آن دارد  ضربه گیرهایی که با الاستومرمصنوعی تولید شده را CR یا Chloroprene می نامند که دارای مقاومت بالایی نسبت به نوع طبیعی آن می باشد و از نظر قیمیت هم نسبت به نوع طبیعی دارای قیمیت بالاتری می باشد. ضربه گیر پل(نئوپرن) با توجه به شرایط تولید و مواد مصرفی دربرابر شرایط جوی و لایه اوزن و مواد نفتی و اسیدی مقاوم است و قابل تعویض بودن این ضربه گیرپل (نئوپرن) میزان بازدهی آن را افزایش می دهد.

ضربه گیر لاستیکی نئوپرن / کلروپرنی یا بالشتک برای پل ها

ضربه گیر نئوپرن بالشتک برای پل ها

مقالات مشابه

رفتن به بالای صفحه